Page content

article content

Rustdag helweek, dag vijf een video

rustdag

Rustdag, de vijfde dag van de helweek.
Vandaag een video over de dag dat eigenlijk de meest luxe dag van de week is.
Het is de dag dat je met je uiterlijk bezig gaat houden, zoals naar de kapper gaan, kleren kopen en wat aan je sociale contacten doen.

Hier de video:

 

Video hersteldag of rustdag helweek dag vijf

 

De video is een kort verslag over de dag van herstel.

Je kunt op deze dag eens een afweging maken. Wat ga ik vooral niet meer doen om plaats te maken wat je wel wil gaan doen.
Al doe je maar 10% minder structureel vervelende dingen. Of beter, al zijn je minder effectieve gedachten 10% minder. In hoeverre zal je leven dan al veranderen? Als je dat tenminste elke dag van de week volhoud.
Denk eens in: 10 minder effectieve gedachten! Wat kan daarvoor in de plaats komen? Geen gedachten of gedachten die naar iets toe leiden?
Bij de beoefenaars van Zen, mindfulness of andere stromingen vanuit non dualiteit. geven zij hier meer aandacht aan. Wat als je die ene verstikkende gedachte wat minder serieus neemt en eens gaat onderzoeken of die gedachte ook echt voor jou werkelijkheid is. Hoe verslaafd ben jij aan jij eigenlijk aan je gedachten? Als je hier wat meer oog voor hebt. Wordt het leven voor jou veranderd of je nu wil of niet.

Zelf ben ik onlangs met een opleiding begonnen. Ik leer daar o.a. hoe je vrijuit kunt spreken zonder tekst, PowerPoint of andere attributen. Een nieuwe ervaring hoe het ook anders kan. Vrij zijn is iets wat snel kan gaan. Daarvoor is inzicht nodig, inzicht is niet te forceren. Het is er gewoon.

Heb je vragen over non dualiteit, zen, of gewoon reageren op dit artikel. Schrijf of bel eventjes of like dit artikel.

Morgen de zesde dag: Je innerlijk dialoog.

Comment Section

0 reacties op “Rustdag helweek, dag vijf een video

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gratis gesprek
Advies stappenplan
Ik heb ook een hekel aan spam
Leo van Veenendaal
Ik heb een coachpraktijk in Utrecht. Mijn missie is: abstracte ideeën om te zetten in concrete stappen naar een andere baan, onderneming of talentontwikkeling in je huidige bedrijf. Denken over je eigen situatie is niet genoeg, aangezien je makkelijk in oude patronen blijft verkeren. In mijn praktijk is het maken van opdrachten, dus doen, een noodzaak om successen te behalen. Alleen opdrachten die net buiten je comfortzone liggen, werken! Om tot actie over te gaan, is eerst inzicht nodig om daarna keuzes te maken die houtsnijden. Vervolgens zijn acties nodig om die keuzes te verankeren. Het eerste gesprek is bedoeld voor een kennismaking en intakegesprek.