Page content

article content

Laatste twee dagen van de helweek

rustdag

Innerlijk dialoog en zet je leven in perspectief. De laatste twee dagen van de helweek zijn afgelopen.De laatste twee dagen heb ik maar samengevat. Het zijn de dagen van de introspectie. De weg naar binnen toe en waar je alle ervaringen met jezelf en je omgeving gaat evalueren.

Vooral bij innerlijk dialoog is het van belang om alle paradoxen op te sporen. Bijvoorbeeld ik wist bijna zeker waar ik het over wilde hebben tijdens een presentatie. Ik had me bondig voorbereid en vertrouwde op mijn spontaniteit. In het praatje ging het mis. Het leek wel of ik wat wilde verkondigen met betrekking tot de inhoud van mijn trainingen, maar toen ik de diensten wilde vertellen ging het mis. Het leek wel of mijn verhaal niet meer van toepassing was in de toekomst. Of mijn trainingen zelf gingen veranderen. Iets wat van binnenuit aan je opgedrongen wordt, neem ik altijd serieus. Ik moet daarmee aan de slag.

Laatste twee dagen is nieuwe notities maken

Ik ging naar huis en had wat woorden opgeschreven in mijn dagelijkse notitieboek. Een schrift van 200 pagina’s die die ik in een kunst verf winkel elke jaar koop, het ZAP BOOK. Dit dikke schrift kent geen lijnen en schrijft/tekent/krast makkelijk. Kortom een schrift waarmee je in alle rust de gekste ideeën fabriceert.

Mijn trainingen gaan nu anders worden een resultaat van het innerlijk dialoog en ook wel van de dag dat je leven in perspectief ziet. De laatste twee dagen die ik moeilijk kan onderscheiden.

Er ontstaat uiteindelijk een nieuwe to do lijstje. Woorden veranderen, de context om de woorden heen krijgen een andere kleur. Een nieuw tijdperk gaat beginnen. Artikelen die ik vroeger schreef zullen verwijderd worden of bijgesteld worden. Het is een transformatie die gewoon plaats moet vinden, omdat alleen al een dergelijke bewustzijn- week oude patronen niet meer werken. De mens is gedoemd om te veranderen soms tegen wil en dank.

 

Comment Section

0 reacties op “Laatste twee dagen van de helweek

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gratis gesprek
Advies stappenplan
Ik heb ook een hekel aan spam
Leo van Veenendaal
Ik heb een coachpraktijk in Utrecht. Mijn missie is: abstracte ideeën om te zetten in concrete stappen naar een andere baan, onderneming of talentontwikkeling in je huidige bedrijf. Denken over je eigen situatie is niet genoeg, aangezien je makkelijk in oude patronen blijft verkeren. In mijn praktijk is het maken van opdrachten, dus doen, een noodzaak om successen te behalen. Alleen opdrachten die net buiten je comfortzone liggen, werken! Om tot actie over te gaan, is eerst inzicht nodig om daarna keuzes te maken die houtsnijden. Vervolgens zijn acties nodig om die keuzes te verankeren. Het eerste gesprek is bedoeld voor een kennismaking en intakegesprek.