Page content

article content

Experimenteren met wat er is, dag 4 van de helweek

helweek iets voor jou

Vandaag D-day, de dag van het experimenteren. Het is de moeilijkste dag van de helweek, aangezien je vandaag in de nacht doorgaat.
Dit keer niet voor mij. Het boek is geschreven voor voornamelijk dertigers. Zelf merk ik dat nachten doortrekken niet meer mijn ding is. Ik spreek met mezelf af dat ik minimaal vier uur ga slapen. Het worden er uiteindelijk vijf.

Het gaat vandaag om experimenteren. Dit bekent voor jou dat er dingen gedaan moeten worden waar je een tegenop ziet. Maar dat je in je achterhoofd wel weet dat ze voor jou op termijn kunnen werken. Dat is belangrijk. Dus geen gedoe met bungeejumpen, tenzij het jou echt helpt.

Experimenteren in je loopbaan

Ik ben loopbaan en presentatiecoach. Ik train mensen om anders naar hun baan te kijken. Met een frisse blik zonder oordelen. Dat kan als een experiment zijn. Ik train ook mensen die willen solliciteren. Wat doen ze nu, wat kan anders. Wat levert resultaten op. Dat is voor iedereen anders. In sommige banen moet je nu eenmaal een standaard brief schrijven. Voor veel mensen is appen en mailen makkelijk, maar ik probeer mensen weer aan het bellen te krijgen. Wat 15 jaar geleden toch zo gebruikelijk was, is vaak nu een blokkade geworden. Bellen is veel beter. Het is snel, je maakt echt contact en je hoort meer achter de woorden of je een serieuze kandidaat bent.

Wat je ook kunt doen is je LinkedIn voor de helweek op peil brengen. Je kies op de dag van het experiment 10 mensen uit die jou verder kunnen brengen. Niet alleen dat. Denk zelf ook na wat jij kunt doen om die mensen verder te brengen.  Streef zoveel mogelijk naar wederkerigheid. Geef om te geven en misschien ontvang je nog eens wat. Te veel verwachting leidt tot stagnatie. Het valt altijd tegen.

Zie het niet als persoonlijk. Afwijzing is niet leuk, maar hoort er gewoon bij. Het zijn zakelijke acties, mensen hoeven jou niet te woord te staan. Ben je vandaag niet sterk. Ga dan voor je persoonlijke groei. Maak van die wandeling een avontuur, zoek een ander gebied uit. Probeer eens een praatje te maken met iemand die je niet kent. Het zal je voldoening geven. Wat mij betreft de leukste en spannendste dag. Succes ermee. Mocht jij nog suggesties hebben, hoor ik het graag van je.

 

Comment Section

0 reacties op “Experimenteren met wat er is, dag 4 van de helweek

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gratis gesprek
Advies stappenplan
Ik heb ook een hekel aan spam
Leo van Veenendaal
Ik heb een coachpraktijk in Utrecht. Mijn missie is: abstracte ideeën om te zetten in concrete stappen naar een andere baan, onderneming of talentontwikkeling in je huidige bedrijf. Denken over je eigen situatie is niet genoeg, aangezien je makkelijk in oude patronen blijft verkeren. In mijn praktijk is het maken van opdrachten, dus doen, een noodzaak om successen te behalen. Alleen opdrachten die net buiten je comfortzone liggen, werken! Om tot actie over te gaan, is eerst inzicht nodig om daarna keuzes te maken die houtsnijden. Vervolgens zijn acties nodig om die keuzes te verankeren. Het eerste gesprek is bedoeld voor een kennismaking en intakegesprek.