Page content

article content

Dag voor de helweek een video

button-bezig-met-helweek

Deze video gaat over de dag voor de helweek gaat beginnen
Het is dag dat je weet dat je morgen om vijf uur op moet.  De dag dat de to do lijstjes gemaakt worden.
Anderhalf jaar geleden heb ik een helweek gedaan volgens het boek van Erik  Betrand  Larsen.

Die week had ik wisselend succes in de donkere maand januari.
De helweek wordt voornamelijk gedaan in januari aangezien in die maand, vooral op Blue Monday, mensen het moeilijkste hebben.
Blue Monday is de derde maandag van het nieuwe jaar.
De dag dat een aantal voornemens zijn gesneuveld, de laatste intenties zijn vergaan en dat het licht overdag nog nauwelijks is toegenomen.
Het is de dag dat de lente verder lijkt dan ook. Aan de andere kant is de donkerste dag al geweest.
De dagen zeer langzamerhand toch wat langer worden en dat als je heel goed kijkt 😉 de sneeuwklokjes beginnen de groeien.

In deze video begin ik in augustus, het begin van een nieuw seminar.
Ook al werk je al jaren, het is vaak na de vakantie dat je weer met intenties begint.
Ook ik wil weer mijn productie omhoog schroeven,  vandaar dat ik deze video gemaakt heb.

In de video een beschrijving wat de helweek eigenlijk inhoud:

 

Hoe lang duurt de helweek?

 

De helweek bestaat uit 7 dagen en 1 nacht ga je door, wat afzien betekent. Daarnaast is het de bedoeling dat je ook met je uiterlijk ( kleding, kapsel, massage) bezig houdt. Er is dus wel een balans tussen zijn en doen.
Belangrijk is dat je dingen gaat doen die klein zijn en in één week zijn af te ronden. Dit doe je een week met de kans dat je door gaat pakken.
Een dergelijke helweek kan dus wel een maand of twee voor je gaan werken. Morgen begint de dag met gewoontes. Wat zijn dat voor je?
Wat wil je afleren? Welke gewoonte wil je graag toelaten? Morgen is er geen tv voor mij, behalve als het voor je beroep is.
Ook de alcohol ga ik deze week niet nuttigen en elke dag ga ik sporten, waarvan twee dagen 1.5 uur. Heb jij zin in de helweek? Laat gerust een reactie achter.

 

Comment Section

0 reacties op “Dag voor de helweek een video

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gratis gesprek
Advies stappenplan
Ik heb ook een hekel aan spam
Leo van Veenendaal
Ik heb een coachpraktijk in Utrecht. Mijn missie is: abstracte ideeën om te zetten in concrete stappen naar een andere baan, onderneming of talentontwikkeling in je huidige bedrijf. Denken over je eigen situatie is niet genoeg, aangezien je makkelijk in oude patronen blijft verkeren. In mijn praktijk is het maken van opdrachten, dus doen, een noodzaak om successen te behalen. Alleen opdrachten die net buiten je comfortzone liggen, werken! Om tot actie over te gaan, is eerst inzicht nodig om daarna keuzes te maken die houtsnijden. Vervolgens zijn acties nodig om die keuzes te verankeren. Het eerste gesprek is bedoeld voor een kennismaking en intakegesprek.