arrow_drop_up arrow_drop_down
Alle artikelen over loopbaanplanning met de onderliggende thema's zoals: inzicht, vitaliteit, mindset en sollicitatievaardigheden vallen onder deze categorie. Vitaliteit en mindset zijn begrippen die wel overlappingen kennen, maar met vitaal bedoel ik meer de fysieke kant waarbij je op termijn psychische voordelen kunt bereiken.

Onder psychische vitaliteit wordt de mindset  verstaan ( alles wat tussen de oren is en eventueel geoptimaliseerd kan worden, naar betere prestaties gedurende je loopbaan, werk in loondienst en  zelfstandig ondernemerschap. Onder mindset zijn er veel stromingen te noemen. Mindset is een containerbegrip aangezien diverse stromingen zich bezighouden met mindset. Deze stromingen lopen uiteen vanuit gedragsverandering tot en met identiteitsverandering. De logische niveaus, begrip uit de NLP ( neuro linguïstisch programmeren) geleend, geeft goed weer wat we onder gedragsverandering en identiteit verstaan. Dus de logische niveaus zijn een soort blauwdruk waaruit verschillende diagnoses kunnen ontstaan om een probleem of doel te benaderen.

Loopbaanplanning heet ook wel loopbaancoaching of loopbaanbegeleiding. Er zit wel enig verschil in deze termen. Loopbaancoaching is meer het traject zelf, dat wat gecoacht moet worden. Loopbaanbegeleiding  is alles, dus ook het maken van het profiel, de analyse om te weten wat er eigenlijk gecoacht moet worden.

Loopbaanplanning is meer het programma wat eventueel gecoacht kan worden. Loopbaanplanning is een ijkpunt aan het begin van elk proces.